Beeldenpark de Havixhorst

Beeldenpark De Havixhorst

In de tuinen van havezate De Havixhorst, lommerrijk gelegen tussen De Wijk en Meppel in Zuidwest-Drenthe, is sinds juni 2000 een bijzondere verzameling beelden te zien. Naast de vaste collectie beelden van kunstenaars als Pieter d’Hont, Eric Claus, Jan Bronner, Charlotte van Pallandt, Eddy Roos en Piet Esser, is er door een hechte samenwerking met onder andere Museum Beelden aan Zee een wisselend aanbod van beelden die tezamen een fraai overzicht geven van de ontwikkeling van de 20e eeuwse Nederlandse figuratieve beeldhouwkunst. Het beeldenpark is gratis toegankelijk en van dinsdag tot en met zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur, tezij er besloten bijeenkomsten zijn. (Zie onder Uw bezoek) De tuin is het hele jaar open en ademt ieder seizoen een andere sfeer.

Op dit moment vindt er een herinrichting plaats in de tuinen van De Havixhorst. De heropening zal afgerond zijn in het voorjaar van 2024. 

Bij de entree liggen parkfolders met informatie en QR codes waarmee u een audiotour langs de beelden kunt maken. Ook liggen er speurtochten voor kinderen

 

PROMOFILM | https://www.youtube.com/embed/z0hghaa8tto MINI-DOCU | https://www.youtube.com/embed/2cpRnP_LPLg

HARMONIE

Kunst en natuur in harmonie in Beeldenpark de Havixhorst

Beelden komen tot leven door de verhalen

Tegen de achtergrond van het bos en de historische Havezate De Havixhorst worden de beelden tentoongesteld in de fraaie tuin. Kunst, erfgoed en natuur komen zo samen.

De wisselende seizoenen in tuin en landschap, de klepperende ooievaars zorgen voor de verrassende en inspirerende ervaringen.

Educatie

Zowel voor basisschoolleerlingen als leerlingen van het voortgezet onderwijs is een bezoek aan het beeldenpark zeer de moeite waard. Voor beide doelgroepen is educatief lesmateriaal ontwikkeld.

ONDERWIJS ERFGOED VORMGEVING QUIZ 
SPEURTOCHT FILMPJES KIJKWIJZER COLOFON

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten? Volg ons op Facebook en Instagram en/of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

AANMELDING NIEUWSBRIEF