Beeldenpark de Havixhorst

2018 En wie ben jij

 Expositie bijzondere portretten van 6 mei t/m 10 november 2018

.......En wie ben jij?

De expositie wordt een bonte stoet van persoonlijkheden onder wie prinses Beatrix, Harry Mulisch en Johan Cruijff. In het Beeldenpark worden meer dan 80 portretten opgesteld in een galerij tussen de leilindes en elders in het park. Het accent ligt op Nederlandse beeldhouwers  vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw onder wie Jan Bronner, Piet Esser, Pieter d’Hont en Charlotte van Pallandt. De huidige generatie beeldhouwers wordt vertegenwoordigd door onder anderen Jikke van Loon, Eric Claus, Herman Lamers, Arie Schippers en Natasja Bennink.

De portretten kunnen een verbeelding zijn van een gedachte of gemoedstoestand of verwijzen naar een persoon van aanzien uit een ver verleden. De uitdrukking en stand van het gezicht verraden meer van de afgebeelde persoon dwars door de bronzen of stenen huid heen. Een ander leven wordt zichtbaar. Het resultaat van intensief kijken en van een worsteling om de werkelijkheid en meer.

 

Een goed portret is meer dan een zo exact mogelijke weergave van het uiterlijk van een persoon, maar onthult ook iets van diens karakter. Een kunstenaar moet zich daarom eerst een ‘innerlijk beeld’ vormen van degene die wordt geportretteerd.

korte impressie mini documentaire
https://www.museumtv.nl/video/mini-docu-beeldenpark-de-havixhorst/