Beeldenpark de Havixhorst

2016 Op poten

 

Tentoonstelling ‘Op poten’ van 24 april t/m 30 oktober 2016

De honderd mooiste
dierenbeelden naar Drenthe

Pakken hooi, zakken met biks en schalen met schoon water waren niet nodig. Evenmin hoefde er dagelijks uitgemest te worden. Toch verbleven er honderd bijzondere dieren in Drenthe. Vogels, neushoorns, hazen, een miereneter, een gorilla, een joekel van een stier en meer unieke exemplaren uit het rijke dierenrijk. Grote en kleine dieren, de meesten in brons gegoten, waren tot eind oktober 2016 voor jong en oud te zien zijn op een gratis te bezoeken expositie met een overzicht van de mooiste dierenbeelden van Nederland.

Stichting Beeldenpark De Havixhorst heeft Nederlandse beeldhouwers benaderd die bekend staan om hun prachtige dierenbeelden. ‘Animaliers’ worden ze ook genoemd. Veel deelnemende kunstenaars hebben hun dierenbeelden persoonlijk naar ons beeldenpark gebracht. Beelden van velerlei pluimage. Maar er zijn ook beelden door een gespecialiseerd transportbedrijf naar Drenthe vervoerd omdat ze te groot en te zwaar zijn om door mensenhanden op hun plek gezet te worden.

Extra activiteiten voor jong en oud
Gedurende de tentoonstellingsperiode waren er twee bijzondere activiteiten van bekende kunstenaars. Community Artist Maria Koijck verzorgde een educatief programma. Onder haar leiding maakten kinderen een drie meter hoge en meterslange draak van afval. Een vriendelijke draak die steeds langer werd zodra hij meer afval te ‘eten’ kreeg. Met dit project leerde Maria Koijck kinderen spelenderwijs anders te kijken naar afval en de afvalproblematiek.