Beeldenpark de Havixhorst

2017 Komedie en illusie

Kunstenaars

Eric Claus
Eric Claus mag gezien worden als een belangrijk vertegenwoordiger van de hedendaagse klassieke beeldhouwkunst. Door een breed scala aan onderwerpen weet Eric Claus de kijker steeds weer te boeien. Of het nu de figuren uit de populaire Italiaanse Commedia dell’arte zijn of de grote filosofen uit de vorige eeuw en niet te vergeten de klassieke mythologie, het zijn zijn artistieke visie en zijn vakmanschap die de toeschouwer verrassen. Het grote creatieve vermogen en de tomeloze werkdrift van Eric Claus hebben in een periode van meer dan een halve eeuw geleid tot een omvangrijk oeuvre. Een oeuvre van vele honderden monumentale en kleinere sculpturen, penningen, schilderijen en tekeningen.

www.ericclaus.nl.

Heleen Levano
Heleen Levano volgde een opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam. Zij studeerde vervolgens aan het Instituut voor kunstnijverheid en bij de hoogleraren Piet Esser en Paul Grégoire aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam.

Zij werkt voornamelijk in brons en naast beelden maakt Levano eveneens penningen. De kunstenares woont in Broek in Waterland, waar zij en Eric Claus een atelier hebben in een voormalige school.

www.heleenlevano.nl

 

Hieronder een film van Eric Claus


1493898031-kunstenaars-2017-komedie-en-illusie.jpg
1493898043-kunstenaars-2017-komedie-en-illusie.jpg