Beeldenpark de Havixhorst

PR- 2017 komedie en illusie

 

"Komedie en Illusie" expositie werk Eric Claus

Geschreven door Redactie Cultuur.

MEPPEL - Ter gelegenheid van Eric Claus zijn tachtigste verjaardag organiseert Beeldenpark de Havixhorst in de Schiphorst bij Meppel een belangrijke expositie. Het is een eerbetoon aan een van de belangrijkste beeldhouwers van deze tijd.

Meer dan 100, vaak levensgrote beelden, sieren deze zomer de prachtige en lommerrijke tuinen van de Havixhorst. De expositie duurt van 6 mei - 2 november 2017.Van robuust bijna abstract werk tot verfijnde beelden, die weggelopen zijn uit de troep van de “Commedia dell’Arte”.

Toneelgezelschappen, die in voorbije tijden aanvankelijk door Italië dwaalden.
De geest van Claus heeft de kunstenaar in staat gesteld een enorme variatie van vormstijlen tot in perfectie te verbeelden. Het werk van Heleen Levano, de vrouw van Eric Claus wordt tegelijkertijd tentoongesteld in de Oranjerie.
Het kleinere werk van Claus, waaronder zijn bekende penningen, pastels en voorstudies, zijn deze zomer vanaf 9 juli drie maanden te zien in Kunsthuis de Secretarie in het centrum van Meppel.Gedurende de hele expositieperiode zullen er elke eerste zondag van de maand en op andere dagen diverse optredens, lezingen en workshops georganiseerd worden in het thema Komedie en illusie.

Het beeldenpark is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Een overzichtsexpositie van het werk van Eric Claus in het Beeldenpark de Havixhorst. Van 6 mei -12 november 2017. Gratis toegankelijk.

Uit de media